SEO faktorji rangiranja za 2013

Avtor | 5 septembra 2013
google-seo

Socialna omrežja ostajajo najpomembnejši faktor pri poziciji spletne strani. Dobro uvrščene spletne strani imajo obilo “likes”, “shares”, “plus” in “tweets”, prva pozicija pri Googlu, pa ponavadi še bolj izstopa s tem. Podrobna študija kaže na to, da v določenih okoliščinah, socialni signali vplivajo na indeksiranje in razvrstitev URL-jev tudi v izolaciji. Iz Googlove perspektive to pomeni, da socialni signali delujejo kot zanesljiv pokazatelj kakovostne vsebine na spletni strani. In to bo seveda v prihodnje še bolj pomembno.

Trije najpomembnejši faktorji pri rangiranju spletne strani so:

1. Število +1 v Google+
2. Število objav na Facebook-u
3. Število povratnih povezav na spletno stran(dofollow in tudi nofollow povezave)

Ključne besede pa izgubljajo na pomembnosti – ne samo v zvezi z tehničnimi on-page faktorji, kot so ključne besede v imenu domene, ampak tudi pri besednem poimenovanju povratnih povezav. Dni, ko je za optimizacijo veljalo, najpomembnejše so ključne besede je očitno konec. Z drugimi besedami, ključne besede so očitno izgubile pozitiven vpliv pri rangiranju strani na spletnih iskalnikih, predvsem pri Googlu. Vendar pa to ne pomeni, da zdaj lahko zanemarite ključne besede, ker da so zastarele, nikakor ne. To seveda ostaja eno od osnovnih načel optimizacije, da ustrezne ključne besede vpišete, čeprav ne nujno v domeno, ampak v opis in naslov strani. Še vedno pa ostaja pomembno, da vsebuje spletna stran opis, H1 in H2 tage.

Številni ostali tradicionalni dejavniki, pa so spet nekaj pridobili pri pomembnosti. Vsebina, predvsem kvalitetna vsebina je pridobila precej, kot tudi večje število besed v besedilu, večje število slik in celo videov na spletnih strani pozitivno vpliva na boljšo pozicijo. Medtem, ko oglaševanje ne vpliva več najboljše na dobro uvrstitev.

Spodaj je prikazan še graf, kateri faktorji rangiranja so se spremenili leta 2013, glede na leto 2012.

ranking-faktorji-2013

Celotno pdf verzijo študije, ki je na 70 straneh pa si lahko pogledate in prenesete na svoj računalnik tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja