Kaj so Do-NoFollow povezave in kako jih preveriti?

Avtor | 1 oktobra 2013
dofollow-vs-nofollow

Spletne strani, ki se uvrščajo na najvišje položaje v spletnih iskalnikih vsebujejo veliko število povratnih povezav. Prav tako imajo tudi veliko število kvalitetnih povratnih povezav. Poznamo dve različni vrsti povratnih povezav, to so “DoFollow” in “NoFollow” povezave.

DoFollow povratne povezave so tiste povezave, katerim spletni pajki sledijo med plazenjem po vaši spletni strani. Ali drugače rečeno, ko vstopi spletni pajek na vašo spletno stran, se plazi po vsebini, vključno s povezavami, slikami, vsem kar se na njej nahaja in ko se priplazi do DoFollow povezave, potem pristane na spletni strani povezave. To pomaga pri hitrejšem indeksiranju spletne strani, zvišuje obisk in pripomore k višjemu Page Ranking-u.

NoFollow povratne povezave pa so tiste povezave, ki vsebujejo oznako NoFollow(rel=”nofollow”). Med plazenjem po vaši spletni strani spletni pajek enostavno prezre take povezave, se pravi jim ne sledi. NoFollow povezave vam sicer lahko pripomorejo k boljšemu obisku ampak ne pa tudi k boljšemu Page Ranking-u.

Pri optimizaciji spletnih strani pa so oboje povezave pomemben dejavnik. Ni vse samo v DoFollow povezavah, ampak za boljšo pozicijo v spletnih iskalnikih je potrebno imeti tudi določen % NoFollow povezav, kot tudi povezav, ki vodijo na vašo spletno stran iz iste države.

Kako preveriti NoFollow povezave v Google Chrome:

Poiščite razširitev SEO for Chrome jo dodajte in aktivirajte.

SEO ikona se pojavi v desnem zgornjem kotu in ko se boste nahajali na neki spletni strani ter bodo tam NoFollow povezave boste videli rdeči pikčasti okvir okoli njih.

seo-for-chrome

SEO za Chrome ponuja več kot le to, je priročna razširitev za analizo, preverjanje povratnih povezav, preverjanje PageRank-a…

Kako preveriti No-DoFollow povezave v Mozilla Firefox:

Podobno kot za Chrome poiščite razširitev NoDoFollow jo dodajte in aktivirajte.

Firefoxov dodatek pa označi tudi DoFollow povezave, tako da bodo DoFollow povezave obarvane v modro, NoFollow pa v rdečo barvo. Za izklop/vklop pritisnite desno miškino tipko in izberite NoDoFollow.

nodofollow-firefox

Podobno kot Chrome ima tudi Firefox polno SEO razširitev, ampak ta dodatek ponuja samo kako preveriti NoDoFollow povezave.

wordstream.com -> follow-nofollow-links

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja